Teater Patrasket får Lauritzen Fondens Børne- og Ungepris

D. 10. september 2023 var vi i Folketeatret som de glade modtagere af Lauritzen Fondens Børne- og Ungepris. Prisen var ledsaget af 100.000 kr. med en meget fin motivering, hvor det bl.a. lød:

’Patrasket er et turnerende børneteater, der gennem snart 40 år har pakket lastbilen, kørt land og rige rundt og skabt teatermagi i dødssyge gymnastiksale, kulturløse kulturhuse og støvede biblioteker. Magi på trods og i dyb solidaritet med børnene og deres liv.  

40 år med vedkommende humoristiske og æstetisk stærke forestillinger for den sværeste og bedste publikumsgruppe. Patrasket kan som få andre tale om store emner og om svære følelser – om kapitalisme, identitet, kærlighed og filosofi uden at løfte så meget som spidsen af en pegefinger. En evigt nytænkende leg med teatre og roller, som engagerer det yngste publikum. 

Samtidig med den bedrift er de blevet ved med at udvikle teatret kunstnerisk og har fulgt med tiden. Patrasket er den slags teater der ikke følger trends – de skaber dem’. 

Vi er meget beærede over Prisen og taknemmelige over at få anerkendt vores virke gennem de mange år.

Book en forestilling

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til os, hvis du er interesseret i en forestilling. Du har også mulighed for at sende os en besked via nedenstående formular, så kontakter vi dig hurtigst muligt.