Teater Patrasket får Lauritzen Fondens Børne- og Ungepris

D. 10. september 2023 var vi i Folketeatret som de glade modtagere af Lauritzen Fondens Børne- og Ungepris. Prisen var ledsaget af 100.000 kr. med en meget fin motivering, hvor det bl.a. lød:   ’Patrasket er et turnerende børneteater, der gennem snart 40 år har pakket lastbilen, kørt land og rige rundt og skabt teatermagi i dødssyge gymnastiksale, kulturløse kulturhuse og støvede biblioteker. Magi på trods og i dyb solidaritet med børnene og deres liv.   40 år med vedkommende humoristiske og æstetisk stærke forestillinger for den sværeste og bedste publikumsgruppe. Patrasket kan som få andre tale om store emner og om svære følelser - om kapitalisme, identitet, kærlighed og filosofi uden at løfte så meget som spidsen af en pegefinger. En evigt nytænkende leg med teatre og roller, som engagerer det yngste publikum.  Samtidig med den bedrift er de blevet ved med at udvikle teatret kunstnerisk og har fulgt med tiden. Patrasket er den slags teater der ikke følger trends – de skaber dem’.  Vi er meget beærede over Prisen og taknemmelige over at få anerkendt vores virke gennem de mange år.

”Pinocchio” i Canada.

I maj måned 23 spillede Pinocchio med stor succes i Canada på 3 internationale festivaler for teater for børn: Ottawa International Children's Festival, Junior Festival i Toronto og Surrey International Children's Theatre Festival i Vancouver. Turen var støttet af Statens Kunstfond.

Årets Børneteaterproducent 2022

D. 19. november 2022 modtog Teater Patrasket prisen som ”Årets Børneteaterproducent 2022” på Danmarks Teaterforeningers seminar i Esbjerg. Prisen blev tildelt os for vores samlede børneteaterproduktion indenfor de sidste mange år, hvor vi har søgt at skabe magiske teaterforestillinger over vedkommende historier - et teater, som appelerer til både grin, tårer og eftertanke. Vi er meget glade og stolte over anerkendelsen.

Bjørnen som ikke var

I marts måned færdigproducerede vi forestillingen ”Bjørnen som ikke var” - baseret på Frank Taschlins børnebogsklassiker : Om en bjørn der vågner op fra sit vinterhi, og finder skoven omdannet til en fabrik, hvor ingen tror på at han er bjørn. Forestillingen for de 5-10 årige er skabt i samarbejde med instruktøren Alex Byrne og holdet på scenen er det samme som i vores ”Pinocchio”. Se turnéliste her .

“Ned på jorden”

De, der før har set vores forestilling "FLYV", vil kunne genkende det gamle dukkeførende ægtepar Arthur og Martha i "Ned på jorden": Forestillingen er skabt med samme instruktør og med en historie, der udspringer af det omvendte tema af "FLYV"s, nemlig faldet - ned på jorden. Forestillingen turnerer i efteråret 23, turneliste her